SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Karkucak İlkokulu

"Çocuk İhmali ve İstismarı" projesi

Okulumuzda "Çocuk İhmali ve İstismarı" projesi

Okulumuz ve 19 Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile birlikte öğrencilerimize çocuk ihmal ve istismarı konulu proje uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Öğr. Gör. Osman Senai DOĞAN önderliğinde YüksekokulÇocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan uygulama projeleri  Kargucak okulumuzda düzenlenen etkinliklerle çocuklarla buluşturulmuştur. Oldukça eğlenceli ve verimli çalışmaların yapıldığı etkinlikte İlçe Milli Eğitim müdürü, ve okul müdürlerinin yanı sıra yüksekokulumuz öğretim elemanları da yer almıştır.

Eğitim Etkinlikinlikleri;

1-      Olumlu-olumsuz şemsiyeler

görsel olarak çocuklara istismarın ne olduğu,bu durum da ne yapacakları,nereyi arayacakları ve nasıl davranması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

2-Hikaye(Eylül’ün Hikayesi)

Kukla yöntemiyle çocuklara istismara uğramış çocuğun neler yaşadığı,ne yapması gerektiği hikayeleştirilerek ifade edildi.

3-Her evde Farklı Yaşam Var

Soru cevap ve görsele dayalı olarak çocuklara mutlu aile ile mutsuz aile arasındaki farklar ve bu ailelerde bulunan çocukların duygu değişimleri hissettirildi.

4-Oyun ile çocuk istismarını değerlendirilme

Örnek olay yöntemi ile çocuğun başına gelmiş olaylara göre yaşadığı duygular aşama aşama değerlendirildi.

5-Resim Yorumlama

Görsel çalışmalar ile çocuk hakları konusunda bilgilendirme yapıldı.Her çocuğun okula gitme mutlu yaşama oyun oynama dinlenme hakkı olduğu görsel çalışmalarla desteklendi.,

6-Üç boyutlu hikaye çalışması

Üç boyutlu hazırlanmış hikaye kitabı ile hikayelendirilmiş bir olay üzerinden mutlu aile şeması oluşturuldu.

7-Sağlıklı Beslenme Labirenti

Beslenme yöntemleri hakkında sorular soruldu.Alınan cevaplar ile labirente başlanıp sağlı besinlerin seçilmesiyle labirent de yol alındı.

8- Çocuk Hakları

Soru cevap yöntemi ile çocuk hakları konusunda çocukların bilgileri ölçüldü.Çocuk hakları ile ilgili mesajlar içeren kalemler ve bileklikler dağıtıldı.

9-Farklı Yaşamlar Maketi

Üç farklı maket ,maketlerin karşısında ayna ile çocukların kendilerini görmeleri sağlandı.Çocuklara bulunduğu durum ile ilgili sorular soruldu.Verilen cevaplara göre çocuklara olumlama yapıldı.

06-12-201806-12-201806-12-201806-12-201806-12-201806-12-201806-12-201806-12-201806-12-2018

Yayın: 06.12.2018 - Güncelleme: 06.12.2018 09:54 - Görüntülenme: 752